Vi sender i hele Norge
Betaling via telefon
Trygg handel og rask levering

Våre venner

Alle våre samarbeidspartnere har vi lært å kjenne som gode og tillitsfulle. De bidrar til vår kunnskap og erfaringer.

Oppdatert: 30. mai 2014

Hver gang vi har vært i kontakt med disse firmaene og menneskene der, så gleder vi oss til neste gang vi trenger deres hjelp.

 

KNUD PEDERSENS PLANTESKOLE i Danmark er vår leverandør av barrotsroser. Vi har hatt kontakt med ham, og tidligere hans far gjennom 40-50 år. Jeg har selv tråkket mine ben blandt millioner av stiklinger flere hundre tusen roser som vi okkullerte der på begynnelsen av 80-tallet. Planteskolen er nå kjent for å være den fremste på sortiment og ikke minst på kvalitet.

GRØNN VEKST  Dette er firmaet som skaffer fantastisk kompost  til oss uansett hvor vi er og jobber i hele landet. Mannen der heter Per Øyvind og er pseudonymt med ordet SERVICE. Kompost er et levende materiale og man må alltid kjenne dem man handler kompost av. Agder vekst har mange produkter, men hagekomposten som er debiogodkjent er den vi nesten alltid bruker. Se sidene om jorden vår, så kan du lese mer om kompost.

HEIDEVELD BV  Gert, Bert, oog Richard er tre glade hollendere som vi henter mange av plantene som vi ikke produserer selv. Gert har vi kjent i over 20 år, og han er garantien for at plantene vi får er av den beste kvaliteten som tenkes kan. Disse karene reiser Holland rundt på leting etter de beste plantene og kan sitt fag.

KJELL NUPEN Vi har kjent familien Nupen i mange år og det var en glede å være i nærheten av dem. Kunstneren, Kjell Nupen, var til stadighet en kilde til korreksjoner og spire til videre utvikling. Hans sikre form og fargesans var en fasit for oss alle.

TROMØY PLANTESKOLE  Inge Fredriksen er en dyktig planteskolegartner som er glødende intressert i lokale naturplanter. Han sanker frø, og supplerer oss med egenproduserte planter av høy verdi. Vi er avhengige av hans innsats i forhold til det planteutvalget vi har hos oss.

Olav Martin Sørlie AS  Maskin entrepenøren som kjenner tomta vår bedre enn oss selv. de har hatt alle våre gravejobber så lenge de har eksistert. de er de beste i bransjen og Frode som driver firmaet nå, er nok en av de dyktigste maskinførerne i verden. kjempegøy å gyve løs på jobber med dem på laget.

Gullik Gulliksen Landskapsarkitekter Heidi Borgersen er vår årelange kontakt i dette firmaet, som er svært dyktige. De er spesielt dyktige på takhager og P-dekker. Vi har en nær kontakt og bidrar med faglige foredrag og workshops. Til gjengjeld får vi faglige input tilbake og styrker våre egne estetiske valg gjennom diskusjoner og løpende kontakt i prosjekter.

VANNING.NO  Disse guttene har alltid en løsning, uansett om det er vanning til en hyttehage eller store parkanlegg. De er ofte på turnè her nede hos oss, og vi har hatt gleden av å jobbe sammen med dem over hele sør-norge. De er ekspeditte og oser SERVICE ! Vi bruker dem på alle våre anlegg der automatisk vanning er på dagsorden.

ITENT   Iancu og Martin er to supre gutter som driver musikk og video studio her hos oss. de holder til i "bomberommet" under oss og lager alt fra musikkvideoer reklamefilmer og alt innen musikk. kjempegod kvalitet. disse kommer til å nå langt.

LUND-HAGEM  Dette arkitektfirmaet er vi blitt kjent med i de seneste årene, og Svein Lund har vist oss at han verdsetter de samme verdiene som vi ønsker å få frem for folk flest, med hensyn til beplanting. Vi lærer utrolig mye av denne mannen, og gleder oss over nye måter å tenke på med hensyn til helhetlige omgivelser. Naturlig beplanting er en neglisjert kunst, som vi jobber mye med. Å ta vare på eksisterende naturlig vegetasjon i en byggefase er et fag, og for arkitektene i Lund-Hagem har dette stor verdi for det ferdige helhetlige resultat. Vi gleder oss til hver gang vi skal treffe hverandre og skape noe nytt.

RUNÅBERGS FRØ  Dette frøfirmaet er det beste vi har vært borti noen gang. De har et enormt utvalg, og spesiellt gamle sorter. Disse gamle sortene er alltid frøekte, og aldri F-1 hybrider. Runåbergs frøsorter, smaker bedre, vokser bedre, og gir fantastiske avlinger som få andre kan oppvise. Klikk deg inn og bestill det deu trenger av frø.

SØRBLOMST  Dette firmaet har vi kjent fra starten av for veldig mange år siden. Vidar, Jan Trygve, Bodil, Jorunn og alle de andre der oppe, er serviceinnstillte og skaffer alt du kan tenke deg av tropiske planter, snittplanter otg sesongvarer.

HÅKULL  Dette transaportfirmaet er faktisk det beste vi noen gang har vært borti gjennom våre 62 år i bransjen. Maken til folk og SERVICE skal du lete lenge etter. Håkull transporterer alle våre varer fra det store utland og vi gleder oss til hver gang vi skal be dem om et oppdrag.

DEN GODE NABO  Dette firmaet opererer i det sentrale østlandsområdet. Vi har hatt gleden av å benytte oss av dem ved mange anledninger. De har meget flinke gartnere og de har fantastiske folk til å ordne steinarbeider. Ring Geir på 951 10 141

HØVÅG VANN OG HYTTESERVICE  Dette er folk som kan løse det meste av transportutfrodringer og oppdrag i Blindleia.  Intet oppdrag er for lite og de har evner å forlate et område i slikket tilsatnd. Frank Olsen er mannen, og vi deler ham gjerne med andre om vi bare får benytte ham først.

JOAR GRØDUM  Joar sover aldri når vi må ha tak i sand eller andre masser til våre anlegg. Enormt punktlig og han strekker seg langt for å klare å levere masser som vi gjerne skulle hatt i går. Det er en fryd å ha besøk av hans biler. De er alltid ekstremt presentable, og det er noe kundene liker.

VERBERGHE BLOEMBOLLEN  Jan Verberghe er en hollender vi har kjent i mange år og han driver på den gamle måten. Når du ser hans måte å sortere, bunte og oppbevare røtter,knoller og løk, så tenker man seg tilbake i tid. Han har en veldig kvalitet på plantene og det er en fornøyelse når vo får pakker hjem fra ham.

GRØNN MAT  Dette er en abbonnementsservise som leverer friske økologiske grønnsaker og frukt til oss på jobben. Å få levert matvarene på døren er en glede hver gang. Prøv dem. 

BØLGEN & MOI  Trond Moi har alltid en god idè og ikke minst gode oppskrifter. Kjøkkenet benytter seg av våre matvarer i sesongen.


NYTTIGE WEBSIDER
Urtekilden
Den virtuelle floraen
Agder botaniske forening
Oikos
Agropub
Pieter Zwijnenburg
Plantearven
Jelitto staudensamen
Frukthaven
Piet Oudolf
Plantefysiologi
The Ecologist  Her er mye interessant

Springer forlag 
Per Arvid Åsenbotanikk og kulturlandskap

Gode bøker som står som påler innen biologi, plantefysiologi og miljø
"In Praise of Plants" av Francis Hallè
"The Silent Spring" av Rachel Carson
"Communication in Plants"  av Frantiek Baluska