Vi sender i hele Norge
Betaling via telefon
Trygg handel og rask levering

Riktig planting

Riktig planting

Planting er viktig. Det er nok den viktigste hendelsen i en plantes liv. Transplantasjon kan være traumatisk, så gjør ditt beste. klikk deg inn og lær.

Om du planter i plen skal du sørge for at radiusen rundt planten er minimum 40cm uten gress. Grav så et hull som er 15-20cm større en klumpen/potten på planten som skal plantes. samle sammen litt grønne og brune blader bland dette sammen med jord rundt planteklumpen.Fyll opp hullet med vann. Dryss et par never med Lupin og Høne-Pøne i samme blandingen og rør godt sammen.Legg gjerne lit av gressplenen oppetter jordveggen som vist på bildet til venstre. Vend inn jorden og dekk gjerne med 5cm blader på toppen.

Det er lurt å forme et “basseng” som vannet kan samle seg i den første tiden etter planting. Skal du plante en hekk eller rad med jordbær e.l. kan du blande inn Lupin og Høne-Pøne sammen med blader i jorden som vist til høyre, før du fyller vann inn rundt plantene og vender blandingen nedi. La det være en senkning i jorden så regn kan samle seg:) 

Poenget er å lage en "ursuppe" som mikroorganismene i jorden kan leve godt på og bli mange. Da vet vi at plantene får godt med mat i lange tider og vil etablere seg bedre enn noen gang. Følger du denne fremgangsmåten, kan ingen planter få en bedre start på livet:)

Planting av hekk

 

Aktiviteter denne måneden